StastnejsiClovek

streda, apríla 26, 2006

U Sin

"Nevieme prečo to funguje, ale funguje to veľmi a je to prenáramne užitočné pre vyjadrenie zdravotných predpokladov a vôbec pri diagnostike" Tak nejak ma uviedla do problematiky výpočtu a použitia U Sin vzácna priateľka Ing. Tatiana Matvejevna Grigerová.

U Sin je stará čínska metodika stanovenia predpokladov zdravia a chorôb človeka. Výpočet ma numerologický charakter a teda vychádza z dátumu narodenia. Vypočítané čísla sa vpisujú do pentagramu a z neho sa "číta" zdravotná dispozícia pre človeka. Pri každom prvku v pentagrame sú dve čísla (jin) a (jang) - toto sú tie vypočítané U Sin číslice, ktoré vpisujeme k prvkom pentagramu ku jin a jang dráham (orgánom).

Pokúsim sa ukázať na príklade samotný výpočet:
16.03.1966.32.5.30.3 (= 14 číslic)
11.2.3333.(4nie).5.666.(7nie).(8nie).9.00 (= 14 číslic)
(Tieto 2 riadky - číslice - si prepíšte na papier, aby sa vám ľahšie sledoval nasledujúci postup a vysvetlenie. Chýbajúce číslice sa napíšu a preškrtnú)

Vysvetlivky:
- v dátume doplňame mesiac na 2 číslice nulou
- za dátumom nasleduje suma číslic datumu (1+6+3+1+9+6+6=32)
- za ňou je suma číslic tejto sumy (3+2=5)
- teraz od sumy číslic dátumu odpočítame dvojnásobok prvej číslice z dňa narodenia (32-2.1=30)
- a nakoniec napíšeme súčet číslic predchádzajúcej veličiný (3+0=3)

Nakreslíme si pentagram (5 cípu hviezdu). Na všetky vrcholy nakreslíme krúžky a ich stredmi narysujeme kružnicu - tá nam predelí krúžky na vonkajšiu a vnútornú časť. Do vnútorných častí umiestníme Jinové dráhy a čísla jin (pri jednotlivých prvkoch je to uvedené). Do vonkajších častí vpisujeme jangové dráhy a čísla označené jang.

DREVO: pečeň - 8 (jin); žlčník - 0 (jang)
OHEŇ: srdce(mozog, perikard) - 7 (jin); tenké črevo(miecha, 3-ohrievače) - 4 (jang)
ZEM: pankreas - 5 (jin); žalúdok - 3 (jang)
KOV: pľúca - 9 (jin); hrubé črevo - 2 (jang)
VODA: ľadviny - 6 (jin); močový mechúr - 1 (jang)

Za každé vypočítané číslo v druhom riadku výpočtu napíšeme do príslušnej časti krúžku znamienko "+", za chýbajúce číslo napíšeme "-" .

Takže v našom príklade je pri dreve v jinovej dráhe pečene znamienko "-"

za chýbajúcu osmičku a pri jangovej dráhe žlčníka sú "+ +" za dve nuly z výpočtu.
Pri ohni sú obidve dráhy "-", lebo chýbala sedmička i štvorka.
A tak ďalej: zem má pri pankease "+"
a pri žalúdku" + + + + "
Kov má obidve dráhy "+" za jednu deviatku a dvojku
Voda má pre jinové ľadviny "+ + +" za tri šestky

a "+ + " za dve jednotky pre jangový močový mechúr.

Rovnaký počet "+" pre jin a jang dráhu pri niektorom prvku sa nazýva DEN a to znamená, že systém neprijíma, neodovzdáva energiu, nespolupracuje, energia sa v ňom "krúti" .
V našom príklade je DEN pri kove, dráhy pľúc a hrubého čreva. Táto sústava akoby sa s nikym "nehrala", je sama pre seba, nemožno sa na ňu spoliehať.

Rovnaký počet "-" pri jin a jang dráhach v jednom prvku znamená, že sustava prijíma, ale neodovzdáva energiu, je akoby "slabá".

Viac plusov a jeden mínus predstavuje sústavu, približujúcu sa charakterom k Den-u. Veľa plusov, je veľa energie, ktorá robí problém, ak nemá kam "odtekať".

Obrázok bude dokreslený niekedy nabudúce. Praxou sa brúsi cit pre vysvetlenie a použitie U Sin. Majme na pamäti, že pentagram je o energiach a pomáha nám takto riešiť zdravotné problémy a pripomínam: pentagram si čiňania požičali od Pythagora !